Taxateur-BV-HORECA-VASTGOED

Taxatie Horeca Vastgoed

Het taxeren van horecabedrijven is een complexe aangelegenheid. Of het nu gaat om een verkoop, aankoop, verhuur, inhuur of financiering; een goed onderbouwd horeca taxatierapport is een absolute voorwaarde voor een succesvolle transactie of een solide bedrijfseconomische beslissing.

Exploitatie gebonden vastgoed
Bij taxatie horeca vastgoed is het belangrijk om naast de waarde van het vastgoed te kijken naar de in het bedrijfspand aanwezige exploitatie(mogelijkheden) en rekening te houden met de mogelijk- en onmogelijkheden die het pand en het bedrijf hebben. De te verwachten geldstromen spelen hierbij een belangrijke rol. Het vastgoed wordt als exploitatiegebonden vastgoed aangemerkt en gewaardeerd. Exploitatiegebonden vastgoed is vastgoed waarbij de onroerende zaak zowel qua bouw als inrichting voor maar één of slechts enkele functies is ingericht en waarbij alternatief gebruik zonder (te) hoge investeringskosten niet voor de hand ligt.

Afhankelijk van het doel van de taxatie zijn er verschillende uitgangspunten en waarden voor hetzelfde object mogelijk. De waarde kan worden vastgesteld voor o.a. een verkoop, een financiering, een huurconflict, een verzekering etc. Vaak wordt de waarde gesplitst in de vastgoedwaarde en de bedrijfswaarde (inventaris en goodwill).Bedrijfstaxatie Aanvragen – In de Bedrijfstaxatie aanvraag Tool kunt u bij Stap 2 het type pand kiezen. Om de juiste indicatieve kostprijs van de bedrijfstaxatie aanvraag te kunnen opstellen is het belangrijk welk type pand u heeft. Andere bedrijfstaxatie types zijn:


Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed is een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend.