Taxateur-BV-AGRARISCH-VASTGOED

Taxatie Agrarisch

Het taxeren van agrarische onroerende zaken is een aparte tak van sport. Wat is grond, een stal of een boerderij waard? Als u het weet, mag u het zeggen. Er moet een expert aan te pas komen om in het buitengebied de juiste waarde te bepalen. Iemand die alle ins en outs van dat landelijk gebied kent; verstand heeft van grondsoorten, afwatering, vergunningen, regelgeving, ruimtelijke ordening, prijzen, ontwikkelingen in de sector en ga zo maar door. Naast kennis van de waarde van de onroerende zaak, is het ook van groot belang om te weten met welk doel er getaxeerd wordt. Bij een agrarische taxatie gaat het erom de waarde van een zaak op een bepaald moment en voor een bepaald doel nauwkeurig te bepalen, waarbij de economische factoren van de markt en alle omstandigheden en mogelijkheden meegewogen worden.


Voorbeelden van redenen voor taxatie agrarisch zijn:

  • Vrije verkoop
  • Executie verkoop
  • Financiering
  • Inbreng in een BV
  • Bedrijfsovername
  • Staken van de onderneming
  • (Gedeeltelijk) overbrengen naar privé
  • Erfbelasting

De door Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed geselecteerde register taxateurs zijn bij uitstek deskundig in het agrarisch taxeren. Samen met u en uw accountant wordt de taxatie grondslag bepaald om op die manier tot de meest optimale taxatie agrarisch te komen.


Bedrijfstaxatie Aanvragen – In de Bedrijfstaxatie aanvraag Tool kunt u bij Stap 2 het type pand kiezen. Om de juiste indicatieve kostprijs van de bedrijfstaxatie aanvraag te kunnen opstellen is het belangrijk welk type pand u heeft. Andere bedrijfstaxatie types zijn:


Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed is een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend.